Delft, 9 + 3 zonnepanelen (3100Wp)


Delft, 9 + 3 zonnepanelen (3100Wp)

In de wijk, het Westerkwartier, in Delft is dit project door Solartime gedaan. De bewoner had sinds 2 jaar 3 zonnepanelen echter de wens was er om meer zonnepanelen te plaatsen om zoveel mogelijk op duurzame energie te kunnen gaan leven.

In het Westerkwartier zijn veel oude en kleine woningen die vaak op allerlei manieren zijn verbouwd. Deze woning was gerenoveerd en van een nieuwe dakkapel voorzien.

Het beperkte oppervlak heeft Solartime in nauw overleg met de bewoner maximaal benut zodat er geen 3 maar 9 nieuwe zonnepanelen van 265Wp op het westelijke dak zijn geïnstalleerd. De dakkapel geeft schaduw en omdat ook de bestaande 3 zonnepanelen naar het oostelijke dak zijn verhuisd is er gekozen voor SolarEdge optimizers.

De nieuwe zonnepanelen zijn uitgevoerd als zogenaamde Smart zonnepanelen met een embedded optimizer van SolarEdge. De 3 ‘oude’ zonnepanelen zijn voorzien van een losse optimizer.  Mocht het oostelijk dak voldoende zonnestroom opleveren dan is de omvormer erop berekend  om daar extra zonnepanelen te installeren.