Delfgauw, 17 zonnepanelen (4675 Wp)


Solartime heeft dit project gerealiseerd in Delfgauw. De woning heeft een studio op de 2e verdieping met een licht hellend dak van ca. 7 graden die voorzien is van een pvc dakbedekking. Speciale tegeldragers met een aluminium folie zijn toegepast omdat standaard rubberen tegeldragers in concact met dit type dakbedekking na verloop van tijd voor lekkages zorgen.

Het doel was zoveel mogelijk het eigen verbruik zelf op te wekken en daarom is ervoor gekozen de zonnepanelen plat op het dak te leggen. Op deze wijze kan er maximaal van het beschikbare dakoppervlak gebruik worden gemaakt en is een hogere opbrengst per m2 dak te bereiken dan wanneer de zonnepanelen met consoles schuin op het dak en meer zongericht op het dak zouden zijn geplaatst.

Bijkomende voordelen van deze opstelling is dat het systeem vanaf de grond nagenoeg niet zichtbaar is, de windbelasting op de panelen veel minder is en daardoor minder ballasttegels nodig zijn om het systeem vast te leggen.

Zo werden 17  zonnepanelen van 275 Wp geïnstalleerd die naar verwachting ca. 3500kWh per jaar zullen opwekken.

Het geheel is aangesloten op een SMA SB 3600TL-21 omvormer en via de webconnect module kunnen de bewoners het systeem realtime monitoren.